Ocenili dlhoročné manželstvá z Trnavy a Piešťan

NETKY.SK • 16 Február 2023, 19:00 • 2 min
Ocenili dlhoročné manželstvá z Trnavy a Piešťan

TRNAVA/PIEŠŤANY - V rámci Národného týždňa manželstva ocenili v Trnave a Piešťanoch dlhotrvajúce manželstvá. Manželov, aj in memoriam, mohli nominovať prostredníctvom Centra pomoci pre rodinu (CPPR) obyvatelia miest, informoval o tom organizátor 4. ročníka podujatia Michal Lipovský.

slovakia

left justify in out

V Trnave sa odovzdávanie ocenení konalo v stredu (15. 2.) na radnici za prítomnosti viceprimátorky Evy Nemčovskej a riaditeľky CPPR Kristíny Königovej. Ocenení boli manželia Ladislav a Anna Lettlerovci za 65 rokov spoločného života, Marián a Božena Líškovci za 63 rokov a Emil a Vlasta Vavrovci za 62 rokov manželstva.

 

V Piešťanoch ocenenie na pôde mestskej knižnice odovzdali v utorok (14. 2.) zástupcovia organizátora spolu s primátorom Petrom Jančovičom Ervínovi a Anne Žibritovcom za 67 rokov manželstva, Viktorovi a Anne Šimončíkovcom za 65 spoločných rokov a Františkovi a Terézii Szabóovcom za 62 rokov. In memoriam boli ocenení Milan a Mária Lieskovskí.

 

Témou Národného týždňa manželstva 2023 od 13. do 19. februára je odkaz. "Takéto odkazy odhaľujem už štvrtý rok vďaka tomuto už tradičnému podujatiu. Oceňovanie najstarších manželských párov je aktom, keď si pripomíname dlhoročné zväzky, ktoré i napriek životným ťažkostiam pretrvali do dneška. Vnímam, že všetci, ktorí sa do oceňovania zapojili, majú veľkú úctu, nádej v krásne manželstvá, a možno sa nájdu aj takí, ktorí v dobrom závidia takéto dlhoročné zväzky," priblížil Lipovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies