Ocenený futbalový tréner nebol doma 25 rokov

NETKY.SK • 30 November 2019, 12:31 • 2 min
Ocenený futbalový tréner nebol doma 25 rokov

BRATISLAVA - Na piatkovom valnom zhromaždení Združenia olympijských klubov SR v Martine slávnostne odovzdali ocenenia Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru za rok 2019. Tie sa udeľujú v troch kategóriách a majú tri stupne. Spomedzi 22 návrhov napokon získalo túto poctu za príkladné činy či celoživotné pôsobenie v duchu fair play dovedna deväť laureátov, medzi nimi aj hokejisti Peter Čerešňák a Miroslav Pupák či paralympionik Jakub Krako.

slovakia

left justify in out

Najvyšší stupeň ocenenia, Cenu Jána Popluhára, ktorá je taktiež výročným ocenením Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), získal futbalový tréner Jozef Jankech. "Je to vynikajúci futbalový odborník. Cenu si zaslúži sa svoje pôsobenie či už na klubovej, alebo reprezentačnej úrovni," povedal podľa webu olympic.sk člen Kolégia Klubu fair play SOŠV Samuel Roško.

Už 82-ročný rodák zo Šale "zasvätil" trénovaniu takmer polstoročie. Koučoval mužstvá nielen na Slovensku a Česku, ale tiež v Malajzii, Katare a na Maldivách. V rokoch 1985 - 1987 viedol tím olympionikov ČSSR a v rokoch 1995 - 1998 reprezentáciu Slovenska.

 

img


"Je to úplne iný druh ocenení než tie, ktoré som počas svojho života získal za športové výsledky. Ide o dlhodobú športovú činnosť. Vo futbale som už 63 rokov. Najskôr ako hráč, neskôr ako tréner. Veľmi ma to potešilo, no rád by som dodal, že veľký obdiv si zaslúži aj moja manželka za to, že sa tak vzorne starala o rodinu. Som ženatý viac ako 55 rokov, z toho 25 rokov som nebol doma," poznamenal Jankech po tom, ako si prevzal cenu z rúk prezidenta SOŠV Antona Siekela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona