Ocenenie Podnikateľ roka 2014 získali Varga a Stejskalová z firmy MicroStep

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:15 • 2 min
Ocenenie Podnikateľ roka 2014 získali Varga a Stejskalová z firmy MicroStep

BRATISLAVA - Držiteľmi titulu EY Podnikateľ roka 2014 Slovenskej republiky sa stali Alexander Varga a Eva Stejskalová, zakladajúci spoločníci firmy MicroStep, spol. s r. o. Ocenenie si prevzali za účasti prezidenta SR Andreja Kisku z rúk vedúceho partnera EY Mateja Bošňáka, vyhlasovateľa súťaže.

slovakia

left justify in out

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2014 získali Šimon Šicko, Marián Fridrich a Filip Fischer, trojica spoluzakladateľov spoločnosti s r. o. PIXEL FEDERATION.

 

Poslaním tejto súťaže je vzdať uznanie úspešným podnikateľom, ale aj informovať verejnosť o inšpiratívnych podnikateľských príbehoch.

 

Víťazi budú v júni Slovensko reprezentovať na svetovom finále v Monte Carle a budú spoločne bojovať o titul EY Svetový podnikateľ roka.

 

Alexander Varga a Eva Stejskalová sú zakladajúci spoločníci firmy MicroStep, s. r. o. V roku 1991 sa spolu s kolegami z Katedry automatizácie a regulácie Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave rozhodli využiť svoje skúsenosti z riešenia výskumných úloh pre prax a začali podnikať v oblasti vývoja a výroby riadiacich systémov pre priemyselné aplikácie. V počiatočnom období firma MicroStep dodávala riadiace systémy pre rôzne odvetvia ako napr. regulátory turbín a budenia turbogenerátorov pre vodné elektrárne alebo riadiace systémy pre diaľkovo ovládané odmínovacie systémy Božena. Postupne sa od roku 1993 v spoločnosti vyprofilovala súčasná oblasť aktivít a stala sa významným výrobcom CNC strojov na delenie materiálu energolúčovými technológiami plazmou, kyslíkom, laserom a vodným lúčom. Dôveru zákazníkov si získala svojím kontinuálnym inovačným úsilím, vďaka ktorému patrí dnes k svetovej špičke, najmä v oblasti plazmového rezania.

 

EY Podnikateľ roka je svetová súťaž podnikateľov, ktorá vzdáva hold výnimočným osobnostiam. Jej cieľom je ukázať verejnosti vynikajúce osobné príklady na poli podnikania, ktoré môžu byť vzorom pre mladých začínajúcich podnikateľov. Súťaž EY Podnikateľ roka je koncipovaná ako medzinárodná, preto sú kritériá, podľa ktorých sa posudzujú jednotliví účastníci, v každej krajine porovnateľné. V súčasnosti sa ako jediná svetovo uznávaná súťaž svojho druhu pravidelne vyhlasuje vo viac ako 50 krajinách na šiestich kontinentoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona