Ocenenie Osobnosť Petržalky 2016 má šesť osobností

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 16:05 • 2 min
Ocenenie Osobnosť Petržalky 2016 má šesť osobností

BRATISLAVA - Ocenenie Osobnosť Petržalky 2016 získalo tento rok šesť osobností, ktoré prispeli k rozvoju mestskej časti Bratislava-Petržalka. Ako ďalej agentúru SITA informovala Michaela Platznerová z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu, starosta Petržalky Vladimír Bajan ocenil Zuzanu Milátovú, Fridricha Malíška, Máriu Nemešovú, Petra Tvrdoňa, Milana Leza i Dušana Srogončíka.

slovakia

left justify in out

Zuzana Milátová je spoluzakladateľka aj predsedníčka Asociácie nízkoprahových programov pre deti a mládež na Slovensku. Občianske združenie Kaspian pôsobí v Petržalke od roku 2007 a jeho aktivity v sociálnej práci majú dosah na približne 400 detí a mladých ľudí ročne. Milátová stojí za rekonštrukciou skateparku na Markovej ulici, piatich ročníkov medzinárodnej súťaže jazdcov na bicykloch vo voľnom štýle Concrete Jungle Jam a aj za aktuálnou rekonštrukciou objektu na Furdekovej ulici, ktorý združenie Kaspian rekonštruuje, aby posilnilo prácu s deťmi a mládežou v Petržalke.


Fridrich Malíšek svojou hrou na husle spestruje od roku 1972 všetky občianske obrady, ktoré zabezpečuje Miestny úrad Bratislava-Petržalka pre obyvateľov. I keď je od roku 2000 na dôchodku, na husliach v obradnej sieni počas sobášov, jubilejných sobášov i odovzdávania výučných listov stále hráva. Túto prácu robí takmer každú sobotu už 44 rokov, tento rok oslávi 80 rokov.


Mária Nemešová venuje svoje úsilie zlepšovaniu kvality života občanov a ich participácii na verejnom dianí. Spolupracuje s oddelením životného prostredia mestskej časti, komunikuje s redakciou Petržalských novín a participuje spolu s mestskou a štátnou políciou na dodržiavaní verejného poriadku.


Peter Tvrdoň je riaditeľ medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana. Pôsobil vo vydavateľstvách Tatran, Mladé letá a Obzor. Je jedným zo zakladateľov vydavateľstva IKAR, od roku 2007 je riaditeľ Bibiany. Podporuje spoluprácu s Miestnou knižnicou Petržalka, čím sa osobne podieľa na dotváraní kultúrneho života detí, mládeže a dospelých v mestskej časti.


Milan Lezo spája svoj osobný aj profesionálny život s Petržalkou 25 rokov. Od roku 2002 je riaditeľom Strediska služieb školám a školským zariadeniam Petržalka.


Dušan Srogončík je od roku 1986 predsedom súdu Bratislava V. Ako predseda sa podieľal na jeho vybudovaní, a to nielen materiálnom, ale aj personálnom.


Oceňovanie osobností Petržalky patrí medzi tradičné podujatia päťtýždňového petržalského festivalu Dni Petržalky, ktorý bude do polovice júna. Súčasťou festivalu sú rôzne celospoločenské, kultúrne, charitatívne i športové podujatia určené pre všetky vekové kategórie obyvateľov Petržalky a jej návštevníkov.

 

Ocenenie tých, ktorí sa zapísali do histórie Petržalky, pripravuje petržalská samospráva v rámci Dní Petržalky od roku 1998. Toto ocenenie si z rúk petržalského starostu prevzalo už vyše sto osobností. Minulý rok do petržalskej siene slávy vstúpili tri osobnosti. Jarmila Doleželová za prácu pre obyvateľov Petržalky, Vojtech Belovics za celoživotnú prácu hasiča pri záchrane ľudských životov a majetku a Alžbeta Korbelová za aktívnu prácu pre seniorov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies