Oceliarsky gigant ThyssenKrupp chce investovať na Slovensku

NETKY.SK • 23 Január 2012, 08:33 • 2 min
Oceliarsky gigant ThyssenKrupp chce investovať na Slovensku

Oceliarsky gigant ThyssenKrupp chce investovať na Slovensku - Slovensko Oceliarsky gigant ThyssenKrupp chce na Slovensku investovať 98 miliónov eur a zamestnať tak viac ako tisíc ľudí. Informoval o tom v dnešnom vydaní denník Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

img

Oceliarsky gigant ThyssenKrupp chce na Slovensku investovať 98 miliónov eur a zamestnať tak viac ako tisíc ľudí. Informoval o tom v dnešnom vydaní denník Hospodárske noviny (HN).
      Podľa zistení denníka podala firma začiatkom roka investičný zámer na rezort hospodárstva. O investíciu jednej z najvýznamnejších oceliarskych firiem bojovalo Slovensko s Poľskom. "K investičným procesom sa vyjadrujeme až po ich schválení," reagoval pre denník oficiálne rezort hospodárstva. 
      Najnovšie údajne Nemci zvažujú, že na Slovensku postavia dva závody. Prvý by sa mohol venovať širšej výrobe, druhý užšej, špecializovanej. Oceliarska firma má namierené do Prešova. Informáciu o dvoch závodoch mesto ani nepotvrdilo, ani nevyvrátilo.  "Nebudem to komentovať. ThyssenKrupp záujem investovať v Prešove opätovne potvrdil pred pár dňami," uviedol primátor Pavel Hagyari.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona