Oceliarne Slovakia Steel Mills sú naďalej v neistote

NETKY.SK • 25 September 2014, 18:10 • 2 min
Oceliarne Slovakia Steel Mills sú naďalej v neistote

STRÁŽSKE - Oceliarne Slovakia Steel Mills, a.s. (SSM) zostávajú naďalej v neistote. Spoločnosť totiž dostala oznámenie od Českej exportnej banky (ČEB) o zrušení výberového konania na predaj niektorých pohľadávok ČEB voči SSM.

slovakia

left justify in out

 Ako vo štvrtok agentúru SITA informoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SSM Alexander Urban, právny zástupca Českej exportnej banky vedeniu oceliarní oznámil, že ČEB zrušila výberové konanie bez vybratia víťaza. Česká exportná banka začala predaj pohľadávky voči SSM v máji 2014. Pohľadávka ČEB je vo výške 168 miliónov eur.

 

"Spôsob, akým postupuje náš partner, Česká exportní banka, spôsobuje oceliarni mnoho problémov, zneisťuje našich obchodných partnerov či už na strane dodávateľov, alebo odberateľov. To sa následne veľmi negatívne pretavuje do každodenného života a chodu podniku,“ povedal na margo patovej situácie generálny riaditeľ Alexander Urban. 

 

Urban uviedol, že vedenie spoločnosti SSM naďalej hľadá cesty ako sa vyhnúť krízovej situácii a apeluje na ČEB, aby zmenila svoj postoj a urýchlila výberové a rozhodovacie procesy. "V hre je práca piatich stovák zamestnancov a ich rodín. Budeme sa aj naďalej snažiť riešiť situáciu zodpovedne. Bez transparentného a zodpovedného postoja nášho českého partnera to však nezvládneme“, povedal Urban. 

 

Spoločnosť Slovakia Steel Mills, a.s. bola založená v roku 2007. Jediným akcionárom SSM je podľa výpisu obchodného registra na internete holandská firma Steel Assets Management Limited B.V. Minioceliareň začala výrobu stavebnej ocele v roku 2011 s ročnou projektovanou kapacitou 600 tis. ton sochorov a 500 tis. ton valcovaných výrobkov. V súčasnosti priamo zamestnáva 480 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies