Oceánske prekvapenie nestačilo v semifinále na San Lorenzo

NETKY.SK • 18 December 2014, 11:39 • 2 min
Oceánske prekvapenie nestačilo v semifinále na San Lorenzo

MARRÁKEŠ - Argentínske San Lorenzo zvíťazilo v Marrákeši v stredajšom druhom semifinálovom stretnutí na majstrovstvách sveta klubov pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) nad novozélandským FC Auckland City 2:1 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom finále, ktoré má výkop o 20.30 h SEČ rovnako v Marrákeši, bude súperom španielskeho Realu Madrid. Ten si v utorkovom prvom semifinále s prehľadom poradil s mexickým Cruz Azul 4:0. Súboj o bronzový stupienok sa začne tiež v sobotu na tom istom mieste o tri hodiny skôr.

 

Skóre stredajšieho duelu otvoril hráč San Lorenza Pablo Barrientos v nadstavenom čase prvého polčasu. V 67. min vyrovnal španielsky legionár Ángel Berlanga. Rozhodujúci moment nastal v 3. min predĺženia, strelcom postupového gólu bol Mauro Matos. 

 

Mužstvo zo štvrti Flores argentínskej metropoly Buenos Aires - San Lorenzo del Almagro napokon potvrdilo úlohu favorita. "Dosiahli sme stanovený cieľ, postúpili sme do finále. Náš protivník mal veľmi dobre organizovanú defenzívu. V úvodnom dejstve sme nehrali ideálne, boli sme nervózni a neukázali dostatok odhodlania. Často sme strácali loptu," zhodnotil tréner Argentínčanov Edgardo Bauza. "Teraz sa začne príprava na finále. Spravíme všetko pre úspech, pokúsime sa naplniť očakávania a hrať na hranici našich možností. Proti nám bude stáť jeden z najlepších svetových tímov s výnimočnými individualitami," priniesol Bauzove slová web fifa.com. 

 

Tohtoročného šampióna juhoamerického Pohára osloboditeľov San Lorenzo nasadili do semifinále priamo, rovnako ako spomenutého španielskeho úradujúceho víťaza Ligy majstrov. Augustový triumf v Copa Libertadores 2014 bol pre "El Ciclón" premiérový v histórii, tým pádom aktuálne zažíva debut na MS klubov. 

 

Hoci najpopulárnejším športom na Novom Zélande je neohrozene ragby, zástupca Oceánskej futbalovej konfederácie FC Auckland City je na turnaji v Maroku príjemným prekvapením a určite si v ostrovnom štáte získal nových priaznivcov. Poloprofesionálna zostava si najprv v play-off o postup do štvrťfinále poradila v rozstrele zo značky pokutového kopu s miestnym ligovým šampiónom Moghrebom Tétouan. V nasledujúcom kole zdolali “kiwi” 1:0 ďalších Afričanov, konkrétne alžirsky klub ES Sétif. 

 

"Sme morálni víťazi. Moji hráči sú zdevastovaní, boli sme veľmi blízko. Môžeme byť na seba hrdí, tento výkon bude v pamäti ešte dlho. Boli sme statoční, dokázali sme súperiť s juhoamerickým šampiónom. Ukázali sme, že môžeme súťažiť na tejto úrovni. Je fantastické byť na tomto turnaji a presvedčiť svet, čoho sme schopní," povedal kouč "kiwi" Ramon Tribulietx. 

 

FC Auckland City existuje ešte len desať rokov, ale stihol nazbierať päť ligových primátov a v súčasnosti zažíva už šiestu účasť na MS klubov (2006, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014). Po predchádzajúcich piatich neúspechoch v play-off sa tento rok stal prvým tímom z Oceánie, ktorý postúpil do semifinále tohto podujatia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona