Očakávaný pick-up Hyundai: Skvelý priateľ do dažďa, ale na ťažké prívesy zabudnite

NETKY.SK • 2 Apríl 2021, 09:45 • 2 min
Očakávaný pick-up Hyundai: Skvelý priateľ do dažďa, ale na ťažké prívesy zabudnite

Príchod pick-upu Hyundai prvýkrát naznačil už v roku 2015 koncept Sana Cruz. Po šiestich rokoch konečne mieri do výroby. Meno zostalo, dizajn sa však zmenil. Na oficiálne predstavenie sa môžeme tešiť 15.4.2021.

slovakia

left justify in out

Automobil bude primárne učerný pre americký trh, kde sú podobné automobily už celé roky omnoho viac populárnejšie. Návrh pick-upu malo na starosti severoamerické designové centrum značky  a o jeho výrobu sa bude pedantne starať závod Hyundai v Alabame, kde vzniká aj Tuscon. Štýl bude podobný, ale o dostupnosti v Európe ešte nevieme. 

 

img


Viac infromácií k designovým skicám Hyundai nezverejnil. O novinke sa však hovorí ako o „športovo dobrodružnom vozidle“. Auto nás už teraz zaujme sofistikovaným dizajnom a flexibilnou korbou. Okrem iného budú stredom záujmov určite aj motory. 

 

img

Na rozdiel od iných pick-upov na novinke nebude použitá rámová konštrukcia. Miesto toho sa použije samonosná karoséria, čo naznačuje, že pôjde skôr o štýlovku, ktorou zapôsobíte viac v meste, či na parkovisku, než niekde na stavbe s čo najvyššou nosnosťou. Konkurentom by mala byť menšia Honda Ridgeline.

 

img

 

S myšlienkou pick-upu sa značka Hyundai pohrávala už dlhšie. Po prvýkrát ju naznačili už v roku 2015 v koncepte Hyundai Santa Cruz. Od tej doby sa potom pravidelne objavovali správy, že kórejský výrobca také auto naozaj chystá a môžeme sa tešiť na splnené sľuby. Hyundai sa za šesť rokov posunul. Meno konceptu nakoniec zostanie aj v sérii, ale jeho tvary sa zmenia. V minulosti sa taktiež naznačovalo, že podobné auto by mohla mať v ponuke aj sesterská automobilka Kia.  Nechajme sa teda prekvapiť, či sa to skutočne stane. 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies