Očakávaný album Tonyho Bennetta a Lady Gaga vychádza už v septembri

NETKY.SK • 6 August 2014, 17:50 • 2 min
Očakávaný album Tonyho Bennetta a Lady Gaga vychádza už v septembri

BRATISLAVA - Tohtoročný september bude v znamení najočakávanejšieho albumu tohto roku, pôjde o dlho avizovaný album legendárneho jazzmana Tonyho Bennetta a popovej hviezdy Lady Gaga.

slovakia

left justify in out

Album vychádza 19. septembra pod názvom Cheek To Cheek a práve dnes prichádza prvý singel Anything Goes z pripravovanej platne do slovenských rádií. 
     

Album obe hudobné ikony nahrávali v New Yorku a celý proces trval viac než rok. Bude obsahovať nielen duetá oboch umelcov, ale aj niekoľko piesní, ktoré Tony Bennet a Lady Gaga nahrali každý zvlášť. V každom prípade ale ponúkne tie najlepšie pesničky z jazzovej histórie, to znamená Great American Songbook, teda také legendárne jazzové a swingové skladby ako Anything Goes, It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing), Sophisticated Lady, Lush Life alebo titulná Cheek To Cheek.
     

Na nahrávaní sa podieľali viacerí exkluzívni hudobníci. Nebude chýbať ani Bennettovo kvarteto, teda Mike Renzi, Gray Sargent, Harold Jones a Marshall Wood. Ďalšími hosťami boli napríklad výborný klavirista Tom Lanier, jazzový trubkár Brian Newman, saxofonista Joe Lovano a flautista Paul Horn, ktorý, žiaľ, minulý mesiac zomrel.
     

"Cheek To Cheek vznikol z veľmi organického priateľstva a vzťahu, ktorý spolu s Tonym za tie roky máme a celý projekt si vyžadoval veľa spoločného úsilia. Pre Tonyho bolo veľmi dôležité, aby to bol jazzový album. Ja si jazz spievam odmalička a naozaj som chcela ukázať autentickú stránku tohto žánru. Urobili sme album jazzových pesničiek, ktoré ale majú moderný nádych," uviedla na adresu nového projektu Lady Gaga. 
     

Jej slová potvrdzuje už prvá "ochutnávka" celého albumu, ktorou je skladba Anything Goes. Túto pesničku napísal Col Porter pre rovnomenný muzikál v roku 1934 a odvtedy sa dočkala rôznych "prerábiek", napr. aj od Franka Sinatru. Spojenie Tonyho Bennetta a Lady Gaga však pesničke dáva úplne nový rozmer a už táto pesnička robí z Cheek To Cheek jeden z najvýnimočnejších albumov tohto roku. 
     

Legendárny Tony Bennett, držiteľ sedemnástich prestížnych cien Grammy a popová diva Lady Gaga vydávajú spoločný jazzový album Cheek To Cheek. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Universal Music Veronika Dvorská.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies