Obžalovaným v kauze Nečasová hrozia tresty od troch do piatich rokov

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 12:28 • 2 min
Obžalovaným v kauze Nečasová hrozia tresty od troch do piatich rokov

PRAHA - Pred súdom v Prahe sa dnes v kauze Jany Nečasovej, predtým Nagyovej, a dôstojníkov vojenskej spravodajskej služby začali záverečnej reči. Ako prvý ju za zatvorenými dverami predniesol prokurátor Rostislav Bajger. Po jej ukončení uviedol, že obžalovaným navrhol nepodmienečné tresty väzenia od troch do štyroch rokov. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Záverečná reč bola náročná a myslím, že spravodlivá," povedal Bajger v krátkej prestávke, ktorú sudkyňa vyhlásila po ukončení jeho viac než hodinového prejavu. Podľa neho je proti obžalovaným, ktorým hrozí trest od jedného do piatich rokov väzenia, dostatok dôkazov.

 

Najvyšší trest, tri roky a desať mesiacov si podľa Bajgera zaslúži bývalý šéf spravodajstva Milan Kovanda. "Asi som najväčší lump," komentoval to exšéf rozviedky. Jane Nečasovej potom prokurátor navrhol tri a pol roka.

 

Celé rokovanie prebieha vzhľadom na prerokúvanie utajovaných informácií za zatvorenými dverami. Záverečným rečiam predchádzalo zoznámenie sa s dokumentom vojenského spravodajstva, ktorý okrem utajovaných informácií obsahoval odpovede na otázky sudkyne. Neverejné sú aj ďalšie záverečnej reči, dodáva internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies