Obžalovaný v prípade odseknutej hlavy nebol duševne chorý

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 10:35 • 2 min
Obžalovaný v prípade odseknutej hlavy nebol duševne chorý

TRNAVA – V prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy, pri ktorej Danielovi Horváthovi koncom roka 2012 v Žihárci v okrese Šaľa odsekli hlavu, čaká na rozsudok ešte jeden z trojice obžalovaných Marcel B. Znalec z odboru zdravotníctva na dnešnom pojednávaní na Okresnom súde v Trnave uviedol, že v čase spáchania skutku nebol obžalovaný závislý na psychoaktívnych látkach, ani netrpel žiadnou duševnou chorobou.

slovakia

left justify in out

Bol opitý, mohol však rozpoznať nebezpečenstvo skutku, ktorého sa podľa obžaloby dopustil. Po výpovedi znalca súd pojednávanie odročil, pretože ďalší predvolaní svedkovia neprišli. Návrh obhajoby na vykonanie rekonštrukcie skutku na mieste súd zamietol.


V prípade mimoriadne brutálnej vraždy už súd poslal na 12 rokov za mreže Attilu T. ml., ktorý bol v čase jej spáchania mladistvý. Jeho otca Attilu T. súd spod obžaloby z vraždy oslobodil, odsúdil ho len za ublíženie na zdraví a výtržníctvo na trinásť mesiacov väzenia. Tento rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, odvolal sa proti nemu prokurátor a proti výške trestu aj Attila T. mladší.


Podnapitého Daniela Horvátha trojica páchateľov zbila tesne pred Vianocami v roku 2012 po konflikte v bare v Žihárci v okrese Šaľa. Potom ho podľa obžaloby previezli na fúriku do domu Attilu T., kde mu sekáčom oddelili hlavu od tela. Podľa znaleckého posudku v tom čase ešte Horváth žil. Jeho telo aj hlavu hodili do žumpy, po niekoľkých hodinách jeho telesné pozostatky previezli autom a hodili do ďalšej žumpy v Šoporni v okrese Galanta.


Attila T. mladší v priebehu súdneho procesu vzal vinu na seba a tvrdil, že jeho otec a Marcel B. nemajú so skutkom nič spoločné. V záverečnej reči čin oľutoval a rodine zavraždeného sa ospravedlnil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies