Obžalovaný exšéf vojenských tajných služieb sa postaví pred súd už v stredu

NETKY.SK • 2 Apríl 2018, 11:42 • 2 min
Obžalovaný exšéf vojenských tajných služieb sa postaví pred súd už v stredu

BRATISLAVA – V stredu 4. apríla je na Okresnom súde Bratislava III naplánované ďalšie pojednávanie s obžalovaným bývalým šéfom Vojenskej spravodajskej služby Romanom M.

slovakia

left justify in out

Na pojednávaní by mal v pozícii svedka vypovedať policajt, ktorý sa zúčastnil na prehliadke auta obžalovaného. Pri nej údajne policajti objavili pamäťovú kartu obsahujúcu utajené dokumenty. Pred súdom mal pritom vypovedať už vo februári, namiesto ministra vnútra ho však mlčanlivosti zbavil minister obrany.

 

„Neviem to pochopiť, lebo myslím si, že v tomto by to malo byť každému jasné, že keď pracujem niekde, tak zbaviť mlčanlivosti ma musí len minister príslušného rezortu. Ale zjavne to asi niektorí páni nepochopili," uviedol v tejto súvislosti vo februári pre médiá Roman M. s tým, že nechápe, ako môže minister obrany zbaviť mlčanlivosti príslušníka policajného zboru. "Neviem, čo na to viac povedať, lebo sa mi to zdá ako diletantizmus najvyššieho zrna," skonštatoval.

Roman M. čelí v tomto prípade obžalobe pre prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Pre povahu veci sa prípad pred súdom pojednáva s vylúčením verejnosti. Podľa obžaloby Roman M. neoprávnene zhromažďoval dokumenty kategorizované ako dôverné a vyhradené. V júni 2013 ich zaistila polícia pri prehliadke jeho auta.

 

Roman M. viedol Vojenskú spravodajskú službu počas vlády Ivety Radičovej. V tom období sa začalo preverovať podozrenie z tunelovania majetku Vojenskej spravodajskej služby. Správu o údajnom tunelovaní spravodajstva vypracoval a zverejnil zástupca Romana M., dnes už zosnulý Vladimír Suchodolinský.

 

Roman M. tvrdí, že micro SD karta s dokumentáciou mohla byť do jeho auta podstrčená. Polícia medzitým zastavila vyšetrovanie údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies