Obžalovali údajného objednávateľa vraždy nitrianskeho ponikateľa

NETKY.SK • 10 August 2017, 15:16 • 2 min
Obžalovali údajného objednávateľa vraždy nitrianskeho ponikateľa

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Miroslava Ž. pre trestný čin účasti na úkladnej vražde a trestnú činnosť spojenú s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním so zbraňami.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, podľa prokurátora sa skutkov dopustil tak, že si objednal vraždu poškodeného Dalibora Palatického u Štefana Rákoczyho, ktorému na spáchanie skutku poskytol aj samopal vzor 58.

Vykonávateľovi vraždy Rákoczymu uložil v marci Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici úhrnný trest šestnásť rokov väzenia v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Rákoczy sa priznal k vražde nitrianskeho podnikateľa Dalibora Palatického a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste.

 

Rákoczy podľa súdu spáchal obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania. Podnikateľa zastrelil samopalom vzor 58 v piatok 26. augusta 2016 predpoludním pred penziónom Ambarella v Nitre. Príčinou objednávky vraždy bol podľa výsledkov vyšetrovania spor o penzión.

 

Po zadržaní spolupracoval vykonávateľ s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní skutku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies