Obžaloba voči Hedvige Žákovej Malinovej: Máme priameho svedka!

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 06:31 • 2 min
Obžaloba voči Hedvige Žákovej Malinovej: Máme priameho svedka!

BRATISLAVA - Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 Téma dňa uviedol, že prokuratúra využije všetky zákonné možnosti, aby potvrdila v súdnom konaní opodstatnenosť svojej obžaloby voči Hedvige Žákovej Malinovej z krivej výpovede a prísahy.

slovakia

left justify in out

Pred súdom by mal vystúpiť aj svedok, ktorý bol 25. augusta 2006 priamo na mieste údajného útoku na Hedvigu Žákovú Malinovú.
      

Podstatou obžalobného návrhu zo strany prokurátora je to, že skutok sa 25. 8. 2006 nestal tak, ako ho obvinená Hedviga Žáková Malinová opísala. O vyšetrovaní prokuratúry Šufliarsky povedal, že sedemčlenný vyšetrovací tím, ustanovený Generálnou prokuratúrou SR, našiel medzery v skutkových zisteniach v rámci prvého vyšetrovania. Dodal, že medzi činnosťou prvého a druhého vyšetrovania je jednoznačný kvantitatívny rozdiel. "Kým v prvom vyšetrovaní bolo napríklad 13 výsluchov, v druhom vyšetrovaní sa uskutočnila až 92 výsluchov," spomenul Šufliarsky.
      

Doplnil, že vyšetrovací tím sa dôsledne zaoberal aj všetkými 14 dôkaznými návrhmi zo strany obvinenej. "To je našou úlohou, objasňovať skutočnosti nielen v jej neprospech, ale aj v jej prospech," povedal v diskusnej relácii.
      

Zástupca GP uviedol, že prokuratúra navrhuje, aby väčšina svedkov bola vypočutá pred súdom. Šufliarsky dostal aj priamu otázku, či existuje svedok, ktorý bol 25. 8. 2006 na mieste činu a "niečo videl". "Podľa mojich informácií takýto svedok existuje," povedal Šufliarsky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies