Obžaloba v prípade tragickej havárie autobusu na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy je už na súde

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 14:25 • 2 min
Obžaloba v prípade tragickej havárie autobusu na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy je už na súde

TRNAVA - Obžaloba v prípade vlaňajšej tragickej dopravnej nehody autobusu, pri ktorej prišli o život štyri študentky, je už na Okresnom súde v Trnave.

slovakia

left justify in out

Prokurátor obžaloval z trestného činu všeobecného ohrozenia vodiča autobusu Milana H., ktorému hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Agentúru o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Mojmír Huna.

 

Autobus so študentmi trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu havaroval 6. júna minulého roku na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Nehodu neprežili štyri gymnazistky. V autobuse bolo 31 cestujúcich - 29 žiakov a dve učiteľky. Päť osôb sa ťažko zranilo, 20 ľahko a dvaja ľudia boli bez zranenia. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Autobus zišiel z cesty, vodič sa pravdepodobne snažil vrátiť naspäť a na prudkom svahu sa autobus prevrátil. 

Polícia už pár dní po nehode informovala, že vodič nešoféroval pod vplyvom alkoholu, neprekročil predpísanú rýchlosť na diaľnici a dodržal aj bezpečnostné prestávky. Autobus išiel rýchlosťou 97 kilometrov za hodinu, v čase prevrátenia mal na tachometri 67 kilometrov za hodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona