Obžaloba v Albánsku požaduje pre moslimov verbujúcich do Sýrie 20 rokov väzenia

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 19:13 • 2 min
Obžaloba v Albánsku požaduje pre moslimov verbujúcich do Sýrie 20 rokov väzenia

TIRANA - Albánska prokuratúra navrhla tresty odňatia slobody v trvaní od 15 do 20 rokov pre každého z deviatich moslimov, ktorí podľa obžaloby naverbovali a poslali bojovať do Sýrie po boku extrémistov najmenej 70 mužov. Medzi obvinenými sú aj dvaja kazatelia, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uvedených moslimov zatkli pred dvoma rokmi a obvinili ich, že verbovali mužov do boja, poskytovali im výcvik a podnecovali ich k nenávisti. Túto činnosť vyvíjali prevažne v hlavnom meste Tirana a to z dvoch mešít, ktoré moslimská obec oficiálne neuznala.


Približne dve tretiny z 3,2 milióna Albáncov sú moslimovia. Náboženskí predstavitelia hlavného prúdu vyzvali svojich veriacich, aby sa nepripájali k povstaleckým skupinám v Sýrii. V radoch islamských extrémistov v Sýrii a Iraku sa napriek tomu nachádzajú zrejme desiatky Albáncov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies