Obyvateľov Liptovského Mikuláša vystrašil zvuk sirény, bol to planý poplach

NETKY.SK • 28 Február 2017, 13:03 • 2 min
Obyvateľov Liptovského Mikuláša vystrašil zvuk sirény, bol to planý poplach

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Obyvateľov liptovskomikulášskej mestskej časti Palúdzka vystrašil v pondelok (27.2.) vo večerných hodinách varovný tón sirény. Z obavy o svoj život ihneď volali na mestskú políciu.

slovakia

left justify in out

"Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši prijala krátko pred 22.00 h viacero telefonických oznámení od obyvateľov Palúdzky o šírení približne minútového zvuku sirény. Hliadka mestskej polície vykonala preverenie tohto podnetu a príslušníci zistili, že poplach tejto sirény pochádzal zo súkromného objektu," povedal pre TASR náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Marián Jančuška s tým, že policajti budú vec naďalej prešetrovať.

 

Ako doplnila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, aktivovaná nebola žiadna mestská siréna. "Poplach pochádzal z objektu bývalých kožiarskych závodov. Sirénu nedopatrením spustil strážnik tohto objektu, bol to teda planý poplach a nehrozilo žiadne nebezpečenstvo," vysvetlila. Siréna, ktorá hlásila poplach, je pôvodná siréna, ktorá ostala po skončení prevádzky kožiarskych závodov v objekte. Pôvodne mala varovať pred prípadnou priemyselnou haváriou.

 

"Rozumiem, že obyvatelia mestskej časti Palúdzka boli vystrašení. Siréna zaznela vo večerných hodinách. Nevedeli, čo majú robiť. Oficiálne signály civilnej ochrany sú však dvojminútový kolísavý tón, to znamená všeobecné ohrozenie, ďalej je to šesťminútový stály tón, čo značí ohrozenie vodou, a potom existuje dvojminútový stály tón, teda koniec týchto ohrození. Nakoľko išlo o zlyhanie ľudského faktora, ten tón sirény trval maximálne minútu, čo teda neznačí žiadne ohrozenie," ozrejmil referent civilnej ochrany na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši Ľubomír Klobušiak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies