Obyvateľov Kapského Mesta vydesili nezvyčajné oblaky

NETKY.SK • 11 November 2015, 18:00 • 2 min
Obyvateľov Kapského Mesta vydesili nezvyčajné oblaky

KAPSKÉ MESTO – V nedeľu popoludní sa nad Kapským Mestom objavili veľmi zaujímavé oblaky, ktoré však podaktorých obyvateľov poriadne vydesili. Nad okolitými horami sa objavili oblaky podobné tmavým objektom v tvare disku ako vystrihnuté z hollywoodskeho sci-fi filmu.

slovakia

left justify in out

Samozrejme sa nejednalo o žiadnu inváziu mimozemšťanov, ale o tzv. "lentikulárne mraky". Vo svete ich ľudia volajú najmä "UFO mraky".

Tieto typy mrakov sa zvyčajne tvoria vtedy, keď silný a vlhký vietor veje cez hornatý terén, ako napríklad Table Mountain pri Kapskom Meste. Keď vietor prekoná tieto hory, tak sa zvyčajne ochladí a vodná para sa kondenzuje na kvapky. Napriek tomu, že vzduch naďalej prúdi, tak miesto, kde sa voda kondenzuje, zostáva statické. Tok okolitého vetra súčasne formuje túto oblasť kondenzácie do tvaru disku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies