Obyvateľov Gazy trápia záplavy, niekoľko rodín prišlo o domovy

NETKY.SK • 16 Február 2017, 18:19 • 2 min
Obyvateľov Gazy trápia záplavy, niekoľko rodín prišlo o domovy

GAZA - Silné dažde spôsobili dnes povodne v palestínskom pásme Gazy. Ulice zaplavila splašková voda, ktorá vyrazila zo zatopeného kanalizačného systému.

slovakia

left justify in out

Najmenej osem rodín muselo kvôli povodniam opustiť svoje domovy. Niektorí obyvatelia sa pokúšali pomocou vedier dostať vodu preč zo svojich príbytkov, avšak márne. Jeden zo svedkov uviedol, že on sám vytiahol svojho syna z "rieky" splaškov.

 

Na mieste zasahovali záchranári, ktorí evakuovali ľudí na člnoch. Ďalší obyvatelia sa brodili vodou, ktorá siahala do výšky kolien, a snažili sa dostať do bezpečia.

 

Izrael a Egypt uvalili na palestínske územie blokádu po tom, čo sa tam v roku 2007 ujalo moci militantné palestínske hnutie Hamas. Izolácia spôsobená blokádou a tri vojny medzi Izraelom a Hamasom značne narušili infraštruktúru v pásme Gazy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies