Obyvateľom Devína obnovili kyvadlovú dopravu

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 11:28 • 2 min
Obyvateľom Devína obnovili kyvadlovú dopravu

BRATISLAVA - Kyvadlová doprava pre obyvateľov Devína je obnovená. Zabezpečuje ju linka x29. Prvý spoj išiel z Devína o 10:00 a z Molecovej ulice v Karlovej Vsi ho do Devína vypravia o 11.00.

slovakia

left justify in out

Konečná zastávka v Devíne je na Slovanskom nábreží. Linka x29 premáva cez Karlovu Ves, Dúbravku a Devínsku Novú Ves obojsmerne bez zastavenia, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková. Posledný spoj z Devína pôjde o 22:00 a z Molecovej smerom do Devína o 23:00. Spoj slúži výhradne pre obyvateľov Devína a tých, čo tam pracujú, zdôraznila Staneková.

Ako agentúru SITA informoval šéf krízového štábu Bratislavy Ľubomír Andrassy, okolo obeda mestský krízový štáb skontroluje aj stav na ceste do Devína od Devínskej Novej Vsi, ak bude situácia bezpečná, otvoria cestu aj z tejto strany. Podľa Andrassyho, Devínsku cestu po očistení ešte skontrolujú, či ju voda nepoškodila. Aj po otvorení cesty pre mestskú hromadnú dopravu i autá však budú vstup do Devína kontrolovať policajti. Predísť tak chcú možnému rabovaniu domov, ktoré pre stúpajúcu hladinu Dunaja museli obyvatelia opustiť a ešte sa do nich nevrátili. Polícia má tiež zabrániť v posledných dňoch obľúbenej povodňovej turistike. "Žiadame tiež ľudí, aby neabsolvovali povodňovú turistiku do Devína a nekomplikovali tak situáciu zložkám, ktoré pomáhajú čistiť mestskú časť ani obyvateľom Devína," dodal pre SITA Andrassy. V Devíne okrem toho aktuálne kontrolujú, či voda nepoškodila elektrinu a v odpojených domoch ju opäť zapoja. 

Hladina riek Dunaj a Morava na území Bratislavy klesá, rieky však stále dosahujú 3. stupeň povodňovej aktivity. Mimoriadny stav vyhlásený v hlavnom meste v utorok 4. júna preto stále trvá. Hladina Dunaja v Bratislave o 10:30 klesla na 922 centimetrov, v Devíne o tom istom čase rieka dosahovala 855 centimetrov. Morava vo Vysokej pri Morave tiež klesá, o 08:30 hladina dosahovala 555 centimetrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies