Obyvatelia Žiaru nad Hronom majú k dispozícii novú športovo-oddychovú zónu

NETKY.SK • 8 November 2014, 17:17 • 2 min
Obyvatelia Žiaru nad Hronom majú  k dispozícii novú športovo-oddychovú zónu

BANSKÁ BYSTRICA - Obyvatelia Žiaru nad Hronom majú od tohto týždňa k dispozícii novú športovo-oddychovú zónu s 200-metrovou bežeckou dráhou, basketbalovým ihriskom a ihriskom na futbal, volejbal či tenis.

slovakia

left justify in out

Na mieste niekdajšieho zanedbaného trávnika so schátranými asfaltovými plochami ako bývalými ihriskami medzi panelákmi na Hviezdoslavovej ulici ju vybudovala mestská spoločnosť Technické služby Žiar nad Hronom. Jej výstavba sa začala v júni a stála 140-tisíc eur, z čoho 25-tisíc pokryl grant z Nadácie ZSNP a Slovalco a zvyšok zaplatilo mesto.

 

Súčasťou zóny je aj detské ihrisko s preliezačkami a ďalšími prvkami, nové verejné osvetlenie, chodníky, lavičky a mestská zeleň. Parkové osvetlenie lemuje bežecký a chodecký ovál z vnútornej strany, športovať sa tu teda bude môcť aj v skorých ranných hodinách, prípadne večer aj v chladnejšom ročnom období. Čiastočne sú osvetlené aj detské ihrisko a športoviská. Už existujúca zeleň sa zachovala v maximálnej možnej miere, pričom sa doplnila novými drevinami, informoval hovorca Žiaru nad Hronom Martin Baláž. Pôvodne sa mala zóna budovať o niekoľko mesiacov skôr, mestská firma však na základe požiadaviek občanov menila projekt tak, aby sa zachovalo čo najviac zelene, doplnilo osvetlenie a lavičky.

 

Ďalšiu športovo-oddychovú zónu plánuje mesto Žiar nad Hronom podľa jeho hovorcu vybudovať na budúci rok na Svitavskej ulici v lokalite Etapa. Namiesto športových ihrísk má byť jej hlavnou súčasťou dráha pre korčuliarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona