Obyvatelia zemetrasením postihnutého mesta sa vracajú domov

NETKY.SK • 13 Máj 2011, 10:46 • 2 min
Obyvatelia zemetrasením postihnutého mesta sa vracajú domov

Obyvatelia zemetrasením postihnutého mesta sa vracajú domov - Svet Tisíce obyvateľov zemetrasením postihnutého španielskeho mesta Lorca strávili aj dnešnú noc pod holým nebom. Ich počet bol však podľa miestnych úradov výrazne nižší než predchádzajúcu noc.

slovakia

left justify in out

Tisíce obyvateľov zemetrasením postihnutého španielskeho mesta Lorca strávili aj dnešnú noc pod holým nebom. Ich počet bol však podľa miestnych úradov výrazne nižší než predchádzajúcu noc.
      Mnohé rodiny sa už rozhodli vrátiť do svojich domovov a situácia v meste sa pomaly začína vracať do normálu. Vojaci a požiarnici pokračujú odstraňovaní trosiek a čistení ulíc a tímy odborníkov zisťujú skutočný rozsah materiálnych škôd.
      Do mesta prúdi humanitárna pomoc z celého Španielska. Niektorí majitelia miestnych reštaurácií už opäť otvorili svoje podniky.
      Približne 6000 ľudí v noci nadnes spalo v provizórnych stanových táboroch, zatiaľ čo v prvú noc to bolo okolo 20.000. Bez prístrešia stále zostávajú prevažne prisťahovalci, ktorí nemajú nablízku žiadnych príbuzných, ktorí by ich prichýlili. Niektorí obyvatelia spali vonku v obave pred ďalšími otrasmi.
      Zemetrasenie s magnitúdou 5,2 si v stredu vyžiadalo deväť obetí na životoch a takmer 300 zranených. Španielsky korunný princ Felipe a premiér José Luis Rodríguez Zapatero sa dnes zúčastnia na zádušnej omši za obete.
      Zapatero prisľúbil vo štvrtok rýchlu obnovu 100-tisícového mesta Lorca, kde otrasy podľa odhadov poškodili 80 percent budov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies