Obyvatelia švédskych predmestí sa v noci boja vychádzať na ulicu. Tipnite si, kvôli čomu

NETKY.SK • 23 November 2017, 06:00 • 2 min
Obyvatelia švédskych predmestí sa v noci  boja vychádzať na ulicu. Tipnite si, kvôli čomu

Takmer polovica obyvateľov problémových švédskych no-go zón hovorí, že sa boja večer a v noci opúšťať svoje domovy pre masívne násilie a kriminalitu.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu Švédskej národnej rady pre prevenciu kriminality (Brå), obyvatelia predmestí imigrantmi obývaných miest, ako je Malmö, sa stále viac boja, že budú napadnutí alebo okradnutí kriminálnikmi, píše server stredoevropan.cz. Takmer polovica (48 percent) ľudí, ktorí žijú na predmestí Malmö, cíti, že oblasť, kde bývajú, je pre nočné vychádzanie nebezpečná. 

 

Počet ľudí, ktorí majú strach, je veľký aj v ďalších častiach mesta, populácia ktorého stúpa vplyvom masovej migrácie. V severnom Malmö je to 36 percent, v  blízkom meste Lund 22  percent.

 

Prieskum tiež zisťoval názory obyvateľov na zločin vo švédskej spoločnosti všeobecne. V niektorých mestách, ako napríklad v Ystade, má veľké obavy z kriminality 58 percent.

 

Ďalšie veľké mestá ako Štokholm alebo Göteborg vykazujú podobné výsledky. Ľudia majú z rastúcej kriminality a násilia stále väčší strach. Treba dodať, že švédski ľavicoví politici stále popierajú, že by krajina mala nejaký problém. Návrh na nasadenie armády v najviac nebezpečných štvrtiach, ktorý podala Umiernená strana, bol zamietnutý ako nodôvodnený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies