Obyvatelia Srbska vyjadrili svoj nesúhlas so vstupom do NATO

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 18:11 • 2 min
Obyvatelia Srbska vyjadrili svoj nesúhlas so vstupom do NATO

BELEHRAD - Takmer 85% občanov Srbska vyjadrilo nesúhlas so vstupom krajiny do NATO. Pritom najväčší počet odporcov Severoatlantického aliansu žije v Belehrade.

slovakia

left justify in out

Takéto sú výsledky prieskumu, ktorý usporiadal "Inštitút pre európske záležitosti". Ako poznamenáva TASS, dve tretiny občanov Srbska (62%) neodpustilo NATO bombardovanie Juhoslávie v roku 1999. Ľudia nie sú ochotní prijať ospravedlnenie medzinárodnej organizácie.

     

Okrem toho, 68% respondentov veria, že Srbsko nemôže mať prospech zo spolupráce s alianciou. Podľa päť bodového systému, to je na päťku, čo znamená "veľmi zlé", takto ohodnotilo vzťahy Srbska a NATO 44,7 % opýtaných.
   

Pripomeniem 24. marca roku 1999, bez sankcie Bezpečnostnej rady OSN sa začalo bombardovanie Federálnej republiky Juhoslávia. Ako vtedy vyhlásili v NATO, operácia sa uskutočňuje  s cieľom "predchádzania genocídy albánskeho obyvateľstva v Kosove".

     

Vojnová operácia trvala 78 dní. V dôsledku bombardovania, takmer štyritisíc ľudí zomrelo, zranených bolo asi 10-tisíc, z ktorých dve tretiny boli civilisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies