Obyvatelia Serede už tri dni nemajú pitnú vodu!

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 11:22 • 2 min
Obyvatelia Serede už tri dni nemajú pitnú vodu!

SEREĎ - Zákaz pitia vody z verejného vodovodu v Seredi trvá už tretí deň, obyvatelia sú zásobovaní pitnou vodou zo štyroch cisterien.

slovakia

left justify in out

Rovnaká situácia je aj v obci Šoporňa, kde Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Galante zakázal pitie vody z vodovodu v stredu. Voda podľa regionálnej hygieničky Ivety Šulekovej nespĺňa limity na kvalitu pitnej vody v ukazovateľoch farba a zákal.Hygienici kontrolovali vodu z verejného vodovodu aj vo Váhovciach, Pate, Šintave, Dolnej Strede a Vinohradoch nad Váhom, prekročenie stanovených hodnôt v týchto obciach nezistili. V súčasnosti sú podľa Šulekovej vzorky vody zo Serede a Šoporne v laboratóriu, výsledok v dopoludňajších hodinách nebol známy. V Seredi sa situáciou zaoberalo aj mestské zastupiteľstvo, dlhoročný problém má vyriešiť investícia vodárenskej spoločnosti do nového potrubia. V Seredi už od pondelka tečie kalná voda, podľa oznámenia Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti je dôvodom porucha vodovodného potrubia. Skupina obyvateľov Serede v tejto súvislosti podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za špinavú vodu, s ktorou majú problém už roky. Podľa jedného z nespokojných občanov Miloša Majka špinavá voda z vodovodu tečie niekedy niekoľko hodín, ale niekedy aj štyri dni. Šuleková potvrdila, že zatiaľ nikdy hygienici používanie takejto vody na pitie nezakázali. Majko je presvedčený, že zákaz je reakciou úradu na trestné oznámenie. Hygienici povolia pitie vody z vodovodu až po tom, ako vodári preukážu, že jej kvalita spĺňa požiadavky nariadenia vlády na pitnú vodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies