Obyvatelia Popradu zvýšte opatrnosť! Polícia upozorňuje na nepovolené zbierky

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 11:02 • 2 min
Obyvatelia Popradu zvýšte opatrnosť! Polícia upozorňuje na nepovolené zbierky

POPRAD - Mestská polícia v Poprade zaevidovala od začiatku roka na území mesta už deväť prípadov nelegálnych zbierok.

slovakia

left justify in out

„Túto činnosť vykonávajú najčastejšie občania Rumunska, ktorí vyberajú finančné prostriedky údajne pre nepočujúcich a telesne postihnutých ľudí a pre chudobné deti. Toto však nie je pravda a tieto osoby vyberajú finančné prostriedky pre úzke skupiny osôb, ktoré z takejto činnosti profitujú. Preukazujú sa falošným certifikátom, na ktorom sú rukou dopísané vymyslené mená ľudí, ktorí vraj dali nejaký finančný príspevok. Ide však iba o fintu, ako zlákať ľudí na získanie finančnej čiastky,“ uviedol náčelník Metskej polície v Poprade Štefan Šipula.

Mestská polícia preto vyzýva občanov, aby si predtým ako finančne prispejú na dobročinné účely, dôkladne preverili, či finančná zbierka spĺňa zákonom stanovené podmienky. Ak vznikne podozrenie na nekalú činnosť, je podľa Šipulu namieste okamžite kontaktovať mestskú políciu, ktorá takýto oznam preverí a podľa okolností prijme príslušné opatrenia. Takýmto spôsobom chce popradská mestská polícia zabezpečiť, aby zbierky boli riadne zaevidované a vyzbierané peniaze skutočne skončili u tých, ktorí ich naozaj potrebujú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona