Obyvatelia Nového Anglicka a New Yorku čelia novej snehovej víchrici

NETKY.SK • 9 Február 2015, 16:25 • 2 min
Obyvatelia Nového Anglicka a New Yorku čelia novej snehovej víchrici

BOSTON - Obyvatelia amerického regiónu Nové Anglicko a niektorých častí štátu New York sa zobudili dnes pod čerstvou snehovou prikrývkou. Na americký severozápad udrela už tretia veľká snehová víchrica sprevádzaná hustým snežením a silným vetrom za necelé dva týždne, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Národná meteorologická služba vydala varovania pred snehovou víchricou platné do utorka pre stredné časti štátu New York, západný región Catskills a väčšinu územia Nové Anglicko.
     

V niektorých častiach štátu Massachusetts nasnežilo do východu slnka približne 30 centimetrov čerstvého snehu. Podľa meteorológov by mala víchrica pokračovať celý deň. V Bostone a okolí by malo do utorka napadať až do 60 centimetrov snehových zrážok.
     

Železničná spoločnosť Amtrak zrušila pre sneženie v severnej časti New Yorku množstvo pravidelných osobných vlakových liniek. Loganovo medzinárodné letisko v Bostone bude dnes odbavovať iba obmedzené množstvo príletov a odletov. 
     

Miestni predstavitelia oznámili v nedeľu v mnohých obciach dočasné uzatvorenie škôl a obecných úradov, vyhlásili tiež zákaz parkovania.
     

Na cestách sa pre silnú snehovú prikrývku začali množiť dopravné nehody, príslušné úrady preto podľa AP vyzvali obyvateľov, aby sa vyhli klzkým vozovkám.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona