Obyvatelia New Yorku sú pobúrení: Tajne fotografoval ich súkromie, fotky predáva za 6 tisíc eur

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 07:01 • 2 min
Obyvatelia New Yorku  sú pobúrení: Tajne fotografoval ich súkromie, fotky predáva za 6 tisíc eur

NEW YORK - Obyvateľov luxusného obytného domu v New Yorku pobúrila výstava fotografií nasnímaných tajne cez okná ich bytov.

slovakia

left justify in out

Umelecký fotograf Arne Svenson ich fotografoval zo svojho bytu nachádzajúcom sa na druhej strane ulice. Využil pritom skutočnosť, že vežiak Tribeca má mimoriadne veľké okná.

Snímky zobrazujú obyvateľov domu pri všedných činnostiach - spánku, upratovaní či ukladaní detí do postele. Zábery sú však nasnímané tak, aby ľuďom nebolo vidno do tváre. Galéria Julie Saulovej v newyorskej štvrti Chelsea, kde sú vystavené, ich ponúka na predaj v prepočte za vyše 5800 eur za kus.

Denník New York Post napísal, že niektorí obyvatelia domu zvažujú súdne kroky voči fotografovi. Jedna žena uviedla, že na snímkach spoznala izbu svojej dcéry.

Fotograf na svoju obranu argumentuje, že jeho susedia "vystupovali ako v divadle, ktoré sami vytvorili tým, že odtiahli závesy", informovala vo štvrtok agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona