Obyvatelia najfotografovanejšej parížskej ulice majú plné zuby turistov

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 20:06 • 2 min
Obyvatelia najfotografovanejšej parížskej ulice majú plné zuby turistov

Obyvatelia parížskej uličky Rue de Crémieux chcú na jej oboch koncoch nainštalovať brány. Tie by mali zastaviť turistov, ktorí dychtia po fotke s tamojšími farebnými domčekmi. Miestni sa sťažujú, že kvôli tomu nemajú štipku súkromia a ich domovy sa menia skôr v peklo, píše server Independent.

slovakia

left justify in out

Rue de Crémieux je údajne najfotografovanejšia parížska ulica. Svojimi pastelovými farbami priťahuje množstvo užívateľov Instagramu, situácia sa ale vyhrotila natoľko, že miestni ľudia tlačia na úrady, aby pri vstupe nainštalovali brány, ktoré nepozvaných návštevníkov zadržia.

 

"Pre fotografov je to možno raj, ale pre nás je to skôr peklo," tvrdí miestny obyvateľ Antoine. Cez víkendy je podľa neho v uličke aj okolo 200 ľudí, ktorí sa pred domčekami fotia.

 

 

"Náš jedálenský stôl je hneď za oknami, takže vidíme, ako okolo stále niekto chodí. Raperi, čo tu aj dve hodiny natáčajú nejaká videa, alebo skupiny žien na rozlúčke so slobodou, ktoré tu hodiny kričia. Popravde vás to dosť znechutí," dodáva Antoine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UnpetitpeudeProvenceàParis#ruedeCrémieux# calme#ensoleillé#façadescolorées.

Príspevok, ktorý zdieľa @ laure.deshaires,

 

Rovnaký názor zdieľa aj jeho susedka Anne, podľa ktorej ľudia vôbec nerešpektujú súkromie miestnych obyvateľov a neuvedomujú si, že v domoch naozaj niekto býva. "Majú za to, že sú skrátka vo verejnom priestore, a nemajú k nám vôbec žiadny rešpekt," tvrdí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A pastel candy coloured street near Bastille: Rue de Crémieux 😍 #ruedecrémieux

Príspevok, ktorý zdieľa Cise Ozilgaz (@ciseozilgaz_art),

 

Miestni obyvatelia oslovili radnicu 12. parížskeho obvodu a požadujú, aby ulicu cez víkendy úplne uzavrela. Rovnako tak by mala byť Rue de Crémieux neprístupná po určitých hodinách. Mesto chce nájsť riešenie ešte pred letom a aktuálne premýšľa o možnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies