Obyvatelia Moskvy reagujú na vpád Ruska na Ukrajinu

NETKY.SK • 24 Február 2022, 11:48 • 2 min
Obyvatelia Moskvy reagujú na vpád Ruska na Ukrajinu

„Hanbím sa za svoju krajinu," prehlásil Nikita Golubev pre novinára z Guardianu.

slovakia

left justify in out

V celej Moskve vládol vo štvrtok ráno chaos. Na Starom Arbate, jednej z najrušnejších moskovských ulíc pre peších, mnohí ľudia vyjadril šok nad tým, že Rusko začalo plošný útok na Ukrajinu. Píše o tom novinár britského denníka Guardian Pjotr Sauer.

 

„Nemyslela som si, že Putin bude chcieť prejsť celú túto cestu až do konca. Ako môžeme ostreľovať Ukrajinu? Máme nezhody, ale toto nie je spôsob, ako ich vyriešiť," uviedla Xenia Fadejevová.

 

„Hanbím sa za svoju krajinu. Ak k vám mám byť úprimný, tak nemám slov. Vojna je strašná. My toto nechceme," povedal Nikita Golubev pre novinára z Guardianu.

 

 

Ukrajinské kultúrne stredisko v centre Moskvy oznámilo, že vo štvrtok je z dôvodu vpádu Ruska na Ukrajinu zatvorené. Ukrajinský správca, ktorý si neželal byť menovaný, vysvetlil: „Teraz, keď sa rozprávame, nás ostreľujú. Samozrejme, že máme zatvorené! Ježiš, čo sa to deje?"

 

Ukrajinské štátne letové prevádzkové služby uzavreli pre civilné lety vzdušný priestor krajiny, ktorú napadli vo štvrtok ruské ozbrojené sily. Všetky lety sú pozastavené od 2.45 h kyjevského času „kvôli vysokému riziku leteckej bezpečnosti pre civilné letectvo... Poskytovanie letových prevádzkových služieb civilným užívateľom vzdušného priestoru Ukrajiny je pozastavené“.

 

 

Krízový štáb ministerstva zahraničia nerozhodol o úplnej evakuácii nášho veľvyslanectva v Kyjeve. Zostáva v ňom náš veľvyslanec, jeho zástupca, konzul a zástupca našich ozbrojených síl, povedal minister zahraničia Ivan Korčok. Ten zároveň dodal, že veľvyslanectvo už zaznamenalo niekoľko žiadostí o evakuáciu. Momentálne diplomati evidujú, že dostať sa autom z Kyjeva na západ je skoro nemožné kvôli nekončiacim zápcham. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona