Obyvatelia Luníka IX majú k dispozícii pumpu s úžitkovou vodou

NETKY.SK • 15 November 2013, 13:12 • 2 min
Obyvatelia Luníka IX majú k dispozícii pumpu s úžitkovou vodou

KOŠICE - Z dôvodu zlepšenia podmienok bývania sa košický magistrát rozhodol zrealizovať na sídlisku Luník IX doplnkový zdroj vody – hydrogeologický vrt, ktorý bude slúžiť ako vodný zdroj pre úžitkové účely, teda na splachovanie WC, pranie, umývanie a podobne.

slovakia

left justify in out

„Jeho realizáciu zdržali zlé výsledky bakteriálnych rozborov vody, skúmania a kontroly podzemných kanalizačných rozvodov. Z dôvodu získania vody vyhovujúcej kvality bol v októbri 2013 vrt prehĺbený do hĺbky 25 metrov a v priebehu dnešného dňa došlo k osadeniu vrtu zabudovaním klasickej ručnej pumpy,“ informoval TASR technický riaditeľ Bytového podniku mesta Košice (BPMK) Martin Paška.

Ako dodal, dodávka studenej pitnej vody bude naďalej zabezpečená prostredníctvom výdajných stojanov umiestnených na vonkajšom opláštení budovy, pričom jej spúšťanie je zabezpečované prostredníctvom vytypovaného obyvateľa daného bytového domu alebo priamo do zachovalých rozvodov v bytových domoch. „Dodávka je zabezpečená dvakrát za deň v presne stanovenom časovom intervale na základe prijatých platieb,“ doplnil Paška.

Ako prvý si vodu z novo osadenej pumpy nabral starosta tejto mestskej časti Dionýz Slepčík. „Mám radosť, že obyvatelia Luníka budú mať k dispozícii úžitkovú vodu, ktorú môžu bez problémov používať,“ povedal Slepčík.

Paška na záver dodal, že po rokoch dlhov vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur, v tomto roku hospodári BPMK s dodávkou pitnej vody vyrovnane s miernym prebytkom, ktorý bude na základe vyúčtovaní služieb spojených s bývaním za roku 2013 zaúčtovaný obyvateľom s dlhmi z minulých období.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona