Obyvatelia Libérie sa bránia karanténe pre ebolu, zasahovala polícia

NETKY.SK • 20 August 2014, 15:27 • 2 min
Obyvatelia Libérie sa bránia karanténe pre ebolu, zasahovala polícia

MONROVIA - Polícia v libérijskom hlavnom meste Monrovia použila v stredu slzotvorný plyn proti davu hádžucemu kamene, ktorý sa pokúšal opustiť oblasť umiestnenú do karantény pre ebolu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom svedkovia. Libérijské úrady pre epidémiu v utorok zaviedli celonárodný zákaz nočného vychádzania a štvrť West Point dali do karantény. V husto obývanom slume sa rozšírila ebola, ktorá už v Guinei, Sierre Leone, Libérii a Nigérii zabila viac než 1 200 ľudí. Bezpečnostné sily preto zablokovali cesty vedúce do štvrte stolmi, stoličkami a ostnatým drôtom. Obyvatelia sa proti opatreniam bránia, lebo nemôžu ísť na nákupy alebo do práce. Stredajšie zrážky si však žiadne zranenia nevyžiadali.

 

Cez víkend dav napadol vo West Pointe karanténnu stanicu pre ľudí podozrivých z ochorenia na ebolu, pričom 17 pacientom umožnili utiecť. Všetkých sa medzičasom podarilo nájsť a liečia ich v inom centre, informovala vláda. 

Epidémia eboly vypukla vo februári v Guinei a rozšírila sa už aj do Libérie, Sierry Leone a Nigérie. Najviac obetí - 466 - pochádza práve z Libérie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies