Obyvatelia Kyjeva sa zobudili v dyme požiarov, radnica pre horúčavy zrušila vyučovanie na školách

NETKY.SK • 3 September 2015, 13:30 • 2 min
Obyvatelia Kyjeva sa zobudili v dyme požiarov, radnica pre horúčavy zrušila vyučovanie na školách

KYJEV - Pre rekordné horúčavy a požiare rašelinísk v okolí Kyjeva zrušila radnica v ukrajinskej metropole dnešné aj piatkové vyučovanie v základných a materských školách.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že obyvatelia Kyjeva sa dnes zobudili do mesta zahaleného sivým dymom z požiarov v okolí. V dôsledku chýbajúcich atmosférických zrážok sa vzduch nevyčistil. Hygienici varovali, že vlna horúčav a požiare vyústili do nebezpečne vysokej úrovne znečistenia ovzdušia. Kyjevská radnica vyzvala motoristov, aby využívali verejnú dopravu, a obmedzila vjazd do metropoly.

 

V Kyjeve vystúpil teplomer 1. septembra na 35,5 stupňa Celzia, čo je pre mesto rekordná teplota všetkých čias. Dažďové zrážky v auguste dosiahli podľa ukrajinských meteorológov iba štyri percentá z dlhodobého priemeru.

Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva Sviatoslava Protasa dosiahla dnes úroveň znečistenia ovzdušia v Kyjeve, v závislosti od mestskej časti, dvojnásobok až 18-násobok normálnej úrovne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies