Obyvatelia Kanárskych ostrovov odmietajú plány na ťažbu ropy pri svojom pobreží

NETKY.SK • 19 Október 2014, 11:41 • 2 min
Obyvatelia Kanárskych ostrovov odmietajú plány na ťažbu ropy pri svojom pobreží

MADRID - Tisíce ľudí protestovali v sobotu na všetkých obývaných Kanárskych ostrovoch proti plánom španielskej ropnej spoločnosti Repsol na zriadenie skúšobných vrtov pri pobreží ostrovov Lanzarote a Fuerteventura.

slovakia

left justify in out

Španielska vláda udelila Repsolu povolenie na skúšobné ropné vrty v oblasti vzdialenej asi 60 kilometrov od pobrežia Lanzarote a Fuerteventury. S vrtmi by sa malo začať ešte do konca roka. 
      

Protestná akcia sa konala pod heslom: "My tu žijeme. My tu rozhodujeme". 
      

Regionálna vláda Kanárskych ostrovov, takmer všetky politické strany, odbory i ekologické organizácie sú proti týmto plánom, pretože sa obávajú, že hľadanie ropných ložísk by mohlo mať negatívny vplyv na cestovný ruch, od ktorého sú ostrovy závislé.
      

Regionálna vláda plánuje 23. novembra usporiadať referendum o ropných vrtoch, ústredná vláda v Madride však už medzičasom takýto plebiscit zablokovala ako protiústavný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies