Obyvatelia Kalifornie nebudú v novembri hlasovať o rozdelení na tri štáty

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 08:07 • 2 min
Obyvatelia Kalifornie nebudú v novembri hlasovať o rozdelení na tri štáty

SAN FRANCISCO - Obyvatelia amerického štátu Kalifornia nebudú môcť v rámci novembrových volieb hlasovať v referende o tom, či sa ich štát rozdelí na tri časti.

slovakia

left justify in out

Autorom iniciatívy na rozdelenie Kalifornie na tri štáty - Južnú Kaliforniu, Severnú Kaliforniu a Kaliforniu - je podnikateľ Tim Draper, ktorý do svojho projektu nazvaného Cal 3 investoval už viac ako 1,7 milióna dolárov. Jeho predchádzajúcu iniciatívu rozdeliť Kaliforniu na šesť častí nepodporil svojím podpisom dostatočný počet Kalifornčanov.

 

V Kalifornii, ktorá je so 40 miliónmi obyvateľov najľudnatejším štátom USA, sa ako v celých Spojených štátoch uskutočnia 6. novembra voľby do federálneho Kongresu, v rámci ktorých si Kalifornčania zvolia jedného senátora a 53 členov Snemovne reprezentantov USA. Okrem iných funkcionárov bude Kalifornia voliť aj 20 zo 40 členov štátneho Senátu a všetkých 80 členov dolnej komory štátneho parlamentu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona