Obyvatelia Jemenu hlásia návrat bojovníkov al-Káidy

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 13:40 • 2 min
Obyvatelia Jemenu hlásia návrat bojovníkov al-Káidy

SANÁ - Bojovníkov teroristickej siete al-Káida už znova vidieť v mestách na juhu Jemenu, oznámili dnes svedkovia. Militanti sa tam vrátili takmer mesiac po tom, čo sa po rokovaniach vedených kmeňmi z miest stiahli.

slovakia

left justify in out

Nemenovaní miestni obyvatelia pre tlačovú agentúru AP uviedli, že militanti al-Káidy sa objavili v mestách Džaár a Zindžibár, ktoré je metropolou provincie Abján. Obyvatelia dodali, že v priebehu dňa vidieť bojovníkov jazdiť na pickupoch vybavených protilietadlovými zbraňami, ale v noci sa sťahujú do úkrytov.


Al-Káida a extrémistická organizácia Islamský štát (IS) využili bezpečnostné a mocenské vákuum v Jemene po tom, čo povstalci známi ako húsíovia obsadili v roku 2014 jemenské hlavné mesto Saná a prezident Abd Rabbuh Mansúr Hádí ušiel do Saudskej Arábie. Militanti sa z metropoly stiahli túto jar na nátlak koalície vedenej Saudskou Arábiou, ktorá bojuje proti húsíom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies