Obyvatelia Dunajskej Lužnej protestovali kvôli rannej doprave v obci

NETKY.SK • 1 December 2014, 11:28 • 2 min
Obyvatelia Dunajskej Lužnej protestovali kvôli rannej doprave v obci

DUNAJSKÁ LUŽNÁ – Ulice v Dunajskej Lužnej ráno od 06:00 do 08:30 občania zablokovali, protestné zhromaždenie s cieľom upozorniť na kritickú situáciu v rannej dopravnej špičke na obecných komunikáciách organizátori považujú za efektívne. Ivan Georgiev z petičného výboru na brífingu povedal, že verí v spoločnú reč s dotknutými orgánmi.

slovakia

left justify in out

Neprerokovanou zmenou rozbehnutej prípravy rýchlostnej cesty R7 sa odsunula plánovaná realizácia R7 z rokov 2012-2015, čo má podľa petičného výboru zásadný negatívny vplyv na bezpečnosť a plynulosť premávky. "Aj my, obyvatelia dotknutých obcí platíme dane a máme právo na pokojnú, plynulú dopravu a bezpečnosť," informovala Eva Takáčová z petičného výboru. 

 

V petícii za urýchlené riešenie dopravnej situácie, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v obciach Dunajská Lužná a Rovinka iniciátori žiadajú Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, aby prostredníctvom Slovenskej správy ciest opätovne zaradili do rozpočtu na rok 2015 finančné prostriedky na pripravovaný projekt „úpravy na ceste I/63 prieťahom obcí Dunajská Lužná a Rovinka“. Ďalej žiadajú, aby polícia počas rannej dopravnej špičky v pracovných dňoch od 6:00 do 8:30 v obciach Dunajská Lužná a Rovinka riadila dopravu. V tejto súvislosti žiadajú rezort vnútra, aby usmernil Prezídium PZ a Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave, ktoré zamietlo žiadosť obce Dunajská Lužná o poskytnutie súčinnosti pri riadení a organizovaní dopravy v špičke. Žiadajú aj Bratislavský samosprávny kraj, aby riešil opatrenia vedúce k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti a celkovej dopravnej situácie na cestách III. triedy, Jánošíkovskej, Lipnickej a Košarišskej ulici, ktorých je vlastníkom. Tiež žiadajú Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave a aj Okresný dopravný inšpektorát v Senci, aby bol nápomocný pri komplexnom riešení neúnosnej dopravnej situácie a pri schvaľovaní návrhov na dopravné opatrenia zvyšujúce bezpečnosť a plynulosť premávky na obecných komunikáciách. Národnú diaľničnú spoločnosť a.s. žiadajú, aby zapracovala do prípravy rýchlostnej cesty R7 v úseku Bratislava-Dunajská Lužná dopravné pripojenie spádového územia. V súčasnosti sa nepočíta s napojením tohto rýchlo sa rozvíjajúceho územia a dopravná záťaž ostane naďalej na ceste I/63, ktorá prechádza obcami Dunajská Lužná a Rovinka. 

 

Najväčší problém vzniká v obci Dunajská Lužná, kde na štátnu cestu I/63, ktorá je dopravným koridorom regionálnej, celoštátnej i medzinárodnej úrovne, napájajú tri ďalšie regionálne cesty III. triedy. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona