Obyvatelia Donbasu môžu čakať ďalší humanitárny konvoj

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 17:15 • 2 min
Obyvatelia Donbasu môžu čakať ďalší humanitárny konvoj

MOSKVA - Rusko bude naďalej podporovať obyvateľov Donbasu jedlom a základnými potrebami, povedal vo štvrtok ruský stály zástupca v OBSE Alexander Lukaševič.

slovakia

left justify in out

Rusko poskytuje humanitárnu pomoc Donbassu od augusta 2014. Počas tohto obdobia, viac ako 70 humanitárnych konvojov z RF priviezlo na územie na juhovýchode Ukrajiny viac ako 70 tisíc ton humanitárneho nákladu.

 

"Sme proti politiky Kyjeva, utlačovať protivníkov režimu na východe. Budeme aj naďalej podporovať miestne obyvateľstvo Donbasu potravinami a aj predmetmi prvej pomoci. Nasledujúci humanitárny konvoj prejde cez kontrolné stanovište. Doneck a Matveev Kurgan 28. júna," povedal povedal na zasadnutí Stálej rady OBSE Lukashevič.

 

Dodal, že sekretariát OBSE, skupina pozorovateľov na kontrolnom stanovišti Gukovo a Doneck a média boli vopred informovaní o dátume príjazdu a obsahu humanitárnej pomoci. Ukrajinská colná a pohraničná stráž, rovnako ako predtým, majú možnosť spolu so svojimi ruskými partnermi skontrolovať obsah pomoci

 

Vo svojom prejave Lukaševič vyzval západné krajiny, aby zatlačili na Ukrajinu, aby prísne spĺňala svoje záväzky vyplývajúce z Minských dohôd.

 

Kyjev, Spojené štáty a EÚ už predtým opakovane obviňovali Moskvu, zo zasahovania do vnútorných záležitostí Ukrajiny. Moskva opakovane uviedla, že nie časťou vnútorného ukrajinského konfliktu a zaujíma sa o to aby Ukrajina prekonala politickú a hospodársku krízu. Podľa senátora Alexeja Puškova, "nech sa na Ukrajine deje čokoľvek, okamžite z toho obvinia Rusko.“

 

Ruské ministerstvo obrany opakovane uviedlo, že neposkytuje vojenské vybavenie, muníciu ani inú pomoc povstalcom. Vyhlásenia Kyjeva k tejto otázke nazvali ministerstve obrany "absolútnym nezmyslom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies