Obyvatelia Číny si pripomenuli dnes príchod nového lunárneho roka

NETKY.SK • 28 Január 2017, 18:09 • 2 min
Obyvatelia Číny si pripomenuli dnes príchod nového lunárneho roka

PEKING - Obyvatelia Číny si pripomenuli dnes príchod nového lunárneho roka návštevami budhistických svätýň, kde zapaľovali vonné tyčinky a modlili sa za to, aby ho prežili v šťastí a dobrom zdraví.

slovakia

left justify in out

Sviatok vychádzajúci z tradičného čínskeho kalendára oslavovali aj mnohí Číňania žijúci v zahraničí.

 

Čínska štátna televízia uviedla, že Lámov chrám v centre Pekingu malo podľa očakávaní v prvý deň roku Kohúta navštíviť až 80.000 ľudí. V hlavnom meste tiež otvorili sviatočné trhy, na ktorých predávajú typické jedlá a iný tovar.

 

K novoročným tradíciám na severe Číny patrí aj podávanie pirohov a odpaľovanie ohňostrojov. Pekinská samospráva však podobne ako pred rokom odrádzala od zábavnej pyrotechniky v súvislosti s vysokým znečistením ovzdušia.

 

Čínsky nový rok charakterizuje vždy jedno z 12 zvierat v čínskom zverokruhu a tiež presuny desiatok miliónov ľudí cestujúcich na tieto sviatky domov k svojim rodinám.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies