Obyvateľ Worcestera vypísal zbierku na prevoz Carnajevovho tela

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 11:33 • 2 min
Obyvateľ Worcestera vypísal zbierku na prevoz Carnajevovho tela

WORCESTER - Obyvateľ amerického mesta Worcester v štáte Massachusetts vypísal finančnú zbierku na prevoz telesných pozostatkov Tamerlana Carnajeva do Kirgizska, kde sa narodil, alebo Dagestanu, kde žijú jeho rodičia. Informoval o tom dnes denník Worcester Telegram & Gazette.

slovakia

left justify in out

Aktivista William T. Breault spresnil, že jeho cieľom nie je pomôcť rodine muža podozrivého z toho, že spolu s bratom Džocharom v polovici apríla nastražil a aktivoval dve bombové nálože v blízkosti cieľovej rovinky Bostonského maratónu, ktoré usmrtili troch ľudí a zranili vyše 260 ďalších osôb. 

"Myslím, že pomáham skôr obyvateľom Bostonu a celého štátu, aby sa tento problém uzavrel a oni sa posunuli ďalej," uviedol  William T. Breault na vysvetlenie. "Nechcem, aby ho pochovali v našom meste," zdôraznil.

Breault oslovil už aj kongresmana Jamesa P. McGoverna a požiadal ho, aby Carnajevov prípad prediskutoval s ministrom zahraničných vecí Johnom Kerrym.

Občiansky aktivista sa stretol s riaditeľmi dvoch pohrebných ústavov a dal si vypracovať cenovú ponuku na prevoz tela do Ruska a Kirgizska. Podľa ich odhadov by bola potrebná suma od troch do sedemtisíc dolárov. Breault sám do zbierky vložil 500 dolárov.

Ruslan Tsarni z Montgomery Village v štáte Maryland - strýko Tamerlana Carnajeva, ktorý bol smrteľne zranený počas prestrelky s políciou - prišiel v nedeľu do pohrebného ústavu vo Worcesteri, kde je uložené telo, aby sa stretol s jeho riaditeľom Peterom Stefanom. Tsarniho sprevádzali ďalší traja muži, ktorí mali podľa agentúry AP v pláne umyť Carnajevovo telo a vykonať aj ďalšie moslimské pohrebné rituály.

Stefan uviedol, že zatiaľ na území štátu Massachusetts nenašiel cintorín, ktorého správca by bol ochotný poskytnúť hrobové miesto. Dostal však ponuky z iných štátov, ako aj návrhy od ľudí, že prispejú na zaplatenie výdavkov spojených s pochovaním. Stefan spresnil, že sa chce obrátiť na úrady mesta Cambridge, kde Carnajev žil, a v prípade, že neuspeje, požiada o pomoc štátne úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies