Obytnú budovu zachvátil zúrivý požiar. Hlásia mŕtvych a desiatky zranených

NETKY.SK • 14 Október 2021, 7:45 • 2 min
Obytnú budovu zachvátil zúrivý požiar. Hlásia mŕtvych a desiatky zranených

TCHAJ-PEJ - Na miesto vyslali 150 hasičov a 75 hasičských áut. Príčinu požiaru v súčasnosti vyšetrujú.

slovakia

left justify in out

Najmenej 9 ľudí zahynulo a ďalších 44 utrpelo zranenia pri rozsiahlom požiari, ktorý v noci na štvrtok zachvátil 13-poschodovú budovu v meste Kao-siung na juhu Taiwanu. Informovala o tom taiwanská tlačová agentúra CNA.

 

img

 

 

Podľa internetových novín Taiwan News v chátrajúcej budove začalo horieť približne o 02:00 miestneho času. Hasičom sa podarilo oheň dostať pod kontrolu až krátko pred 05:00 a plamene celkom uhasili až po 07:00. Do boja s plameňmi nasadili vyše 150 hasičov a 75 hasičských áut. Po príchode na miesto skonštatovali, že požiar intenzívne horí na prvom poschodí, kde bolo nahromadené množstvo odpadu. Príčina požiaru je však dosiaľ neznáma. Hasiči pokračovali aj po uhasení plameňov v pátracích a záchranných operáciách. Požiar bol podľa ich vyjadrenia mimoriadne zúrivý a zničil mnoho podlaží budovy.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Muž zabíjal v centre mesta! Použil luk a šípy

 

Budovu, v ktorej sú obytné priestory a obchody, postavili pred viac ako 40 rokmi a je v zlom stave. Časť z nej je opustená, no nachádza sa v nej aj prinajmenšom vyše 100 bytov.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona