Obyčajný dom, ktorý však skrýva veľké tajomstvo

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 12:25 • 2 min
Obyčajný dom, ktorý však skrýva veľké tajomstvo

Na prvý pohľad tento dom vyzerá úplne obyčajne. Pozrime sa bližšie, čo je ukryté za obyčajnou fasádou.

slovakia

left justify in out

Kedy si sa za týmto obyčajným domom nachádzali močiar a skládka. Syn Sally Berryovej, William, kúpil aj pozemok za jej domom vo Walkdene v Manchestri. Mama sa chopila príležitosti a strávila desaťročie premenou tohto miesta.

 

img

 

To, čo bolo kedysi pustatinou, čoskoro zakvitlo divými rastlinami. Objavili sa tam aj zvieratká. Hotová rezervácia! Záhrada dostala pomenovanie Tajomné údolie. Zvyčajne býva otvorená pre verejnosť v rámci schémy národných záhrad, kde súkromné ​​záhrady otvárajú svoje brány v mene charity.

 

img

 

Momentálne je zatvorená pre pandémiu, Sally, žiaľ neplánuje jej opätovné otvorenie. „Momentálne nemôžeme otvoriť. Organizácia, ktorá to spravuje, zrušila poistenie, aby ušetrila náklady. Nevieme čo sa stane, je ťažké to organizovať," povedala Sally. Zmienka o Sally a jej Tajomnom údolí sa dokonca objavila v BBC.

 

Prečítajte si tiež: Chlapček sa dostal na mamin účet a tajne nakúpil 918 Spongebob nanukov

 

img

 

Sally vysvetlila, že s jej pribúdajúcim vekom sa záhrada o seba musela starať. "Nezvládam to sama, príroda sa o ňu stará sama. Je to vyliečená divočina. Príroda urobila úžasnú prácu. Je to veľmi ekologické, a to tak, ako to bolo práve vyvinuté. Ľudia prichádzajú a očakávajú všelijaké rôzne rastliny, niektoré poznám,  a o niektorých hovorím, že práve dorazili," dodala Sally.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Číne sa rozbil sklenný most. Zostal na ňom uväznený turista

 

img

 

„Príjemne sa zo záhrady teším. Milujem ju, je to úžasné," dodala na záver Sally.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies