Obyčajní ľudia vyzbierali asi tretinu podpisov potrebných na založenie strany

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:07 • 2 min
Obyčajní ľudia vyzbierali asi tretinu podpisov potrebných na založenie strany

Obyčajní ľudia vyzbierali asi tretinu podpisov potrebných na založenie strany

slovakia

left justify in out

img

Štyria poslanci NR SR z hnutia Obyčajní ľudia doteraz podľa predbežných odhadov vyzbierali už asi tretinu z 10.000 hlasov potrebných na založenie novej politickej strany. Tento počet podpisov by chceli podľa poslanca Jozefa Viskupiča získať do začiatku septembrovej parlamentnej schôdze.
      V posledných dňoch cestujú Igor Matovič (nez.), Jozef Viskupič (SaS), Erika Jurinová (SaS) a Martin Fecko (SaS) po Slovensku a pri stretnutiach s ľuďmi zbierajú podpisy. "Od stredy sme obehli stredné Slovensko. Cez deň sme boli v mestách a večer sme robili besedy vždy po dvoch," povedal pre TASR Viskupič. V sobotu (20. 8.) mohli záujemcovia s Obyčajnými ľuďmi diskutovať v Dolnom Kubíne, Námestove a Tvrdošíne. Od budúcej stredy sa ich "turné" presunie na západ - navštívia Trenčín, Piešťany, Nitru, Trnavu a Malacky.
      Podľa Viskupiča je záujem o stretnutie s poslancami, ktorí sa do parlamentu prekrúžkovali na kandidátke strany SaS, celkom vysoký. "Od 23 do 80 ľudí," zhodnotil poslanec. "Keď ľudia zistia, že som poslanec, tak debata nad jedným podpisom je pol hodinu," dodal Viskupič. Za úspech považuje, že sa mu podarilo získať podpis "smeráka".
      Skupina menovaných štyroch poslancov požiada o zaregistrovanie strany s názvom Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti na Ministerstve vnútra SR v prípade, že na septembrovej schôdzi neprejde zákon o možnosti kandidovať do parlamentu ako nezávislý poslanec - teda bez príslušnosti k akejkoľvek politickej strane. To, kto by bol predsedom a podpredsedom strany, zatiaľ členovia hnutia neriešili. "Jediné, čo je isté, že na kandidátke novej politickej strany budeme znova na posledných miestach - čiže líder kandidátky nebude prvý, ale posledný. Nebudeme mať predný, ale zadný náhon," prezradil Viskupič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies