Obvinili ženu, ktorá hodila topánku do Hillary Clintonovej

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 09:25 • 2 min
Obvinili ženu, ktorá hodila topánku do Hillary Clintonovej

LAS VEGAS - Americké úrady vzniesli obvinenia na federálnej úrovni proti žene z Phoenixu za to, že v Las Vegas hodila topánku na pódium, keď tam bývalá prvá dáma USA a exministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová práve prednášala prejav na konferencii o recyklácii odpadu. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obvinenia z agresívneho správania a násilia vzniesol v nedeľu proti Alison Michelle Ernstovej (36) americký okresný súd v Las Vegas. 
      

Miestna prokuratúra zvažuje vzniesť na štátnom súde aj menej závažné obvinenie z výtržníctva. Žene hrozí v prípade usvedčenia niekoľko mesiacov väzenia.

      

Clintonová sa musela uhnúť, ale topánka ju nezasiahla. V prejave na konferencii, ktorá sa v luxusnom hoteli Mandalay Bay v Las Vegas konala vo štvrtok minulý týždeň, pokračovala potom ďalej.
      

Podobný incident sa stal v roku 2008, keď do vtedajšieho amerického prezidenta Georgea W. Busha hodil topánku na tlačovej konferencii v Bagdade iracký novinár.
      

Očakáva sa, že Clintonová sa v roku 2016 bude uchádzať o prezidentský post - zatiaľ je však pri zverejňovaní svojich plánov zdržanlivá.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies