Obvinili už druhého ohlasovača bomby na súde, Košičanke hrozí trest až osem rokov

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 15:01 • 2 min
Obvinili už druhého ohlasovača bomby na súde, Košičanke hrozí trest až osem rokov

KOŠICE – V prípade jedného z anonymných oznámení o bombe na košickom súde polícia obvinila pre zločin šírenia poplašnej správy Košičanku Máriu M. (1956). Uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia už bolo doručené prokuratúre. TASR to dnes potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko.

slovakia

left justify in out

Obvinenie sa týka telefonátu na tiesňovú linku 112 o údajnom bombovom útoku z dňa 10. februára tohto roku, následkom čoho došlo ten deň popoludní k evakuácii budov košických súdov.

 

"Pravdepodobným motívom konania obvinenej bola snaha zmariť pojednávanie - súdny spor medzi jej priateľom a inou osobou. V prípade uznania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uviedol Filičko. Obvinená je stíhaná na slobode, keďže dôvody väzby u nej neboli zistené.

 

V inom prípade údajnej bombovej hrozby na košickom súde z 8. marca tohto roku je za zločin šírenia poplašnej správy väzobne stíhaný Jozef D. (1983) z Košíc.

 

Obvineniu na slobode čelí aj jeho kamarát, ktorý mal telefonovať. Pravdepodobným motívom konania šesťkrát súdne trestaného recidivistu Jozefa D. malo byť pojednávanie v jeho trestnej veci. 

 

"Nemáme momentálne žiadne informácie o ďalších obvineniach v súvislosti s nahlásením falošných správ na súdoch, ale polícia na objasňovaní týchto vecí intenzívne pracuje," konštatoval Filičko.

 

Tento rok si poplašné oznámenia vyžiadali už 15 evakuácií košických súdov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies