Obvinili Srba, ktorý v malom nákladnom aute pašoval 34 utečencov

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:23 • 2 min
Obvinili Srba, ktorý v malom nákladnom aute pašoval 34 utečencov

BUDAPEŠŤ - Okresná prokuratúra v juhomaďarskom Segedíne vzniesla obvinenie z trestného činu prevádzačstva voči občanovi Srbska. Ako dnes informovala agentúra MTI, Srb mal prepašovať 34 ilegálnych migrantov natlačených v malom nákladnom vozidle z maďarskej prihraničnej obce Ásotthalom na územie Rakúska.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Hlavnej prokuratúry Čongrádskej župy Ferenca Szanku muža, ktorý je vo vyšetrovacej väzbe, poveril neznámy človek, aby previezol utečencov z Maďarska do Rakúska. Migranti mali za transport zaplatiť po 500 eur.
     

Srb podľa spisu obžaloby 9. októbra 2014 nasadol v Subotici do vozidla vybaveného maďarskou diaľničnou nálepkou a po príchode do Ásotthalomu zobral 32 občanov Sýrie a dvoch Kosovčanov, ktorých cez zelenú hranicu previedli neznáme osoby. Medzi migrantmi boli štyri ženy.
     

Prevádzač sa pokúsil natlačiť všetkých do nákladového priestoru vozidla Fiat Ducato, Kosovčania však odmietli nastúpiť, preto ich vodič zobral k sebe do kabíny. Auto po niekoľkých kilometroch zastavila policajná hliadka, pričom viacerí utečenci sa v nákladovom priestore už necítili dobre.
     

Ak by podľa expertov nezasiahla hliadka, pre niektorých migrantov mohla cesta do Rakúska dopadnúť veľmi zle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona