Obvinili ruského hackera: Z bankových účtov chcel vytiahnuť 100 miliónov dolárov!

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 09:06 • 2 min
Obvinili ruského hackera: Z bankových účtov chcel vytiahnuť 100 miliónov dolárov!

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí obvinilo ruského občana Jevgenija Michajloviča Bogačeva z členstva v gangu zameriavajúcom sa na kybernetické zločiny, ktorý sa snažil ukradnúť milióny dolárov od amerických spotrebiteľov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podozrivý, na ktorého Američania podali trestné oznámenie, je podľa úradov známy aj pod prezývkou Lucky12345. Ruský hacker mal údajne viesť celosvetový komplot, ktorý mal zasiahnuť stovky tisíc počítačov malvérom - škodlivým programom, ako sú napríklad počítačové víry - za účelom krádeže viac ako 100 miliónov dolárov z bankových účtov.
      

Americké úrady tvrdia, že Bogačevov program zachytával heslá a čísla účtov. Členovia jeho gangu pochádzali z Ruska, Ukrajiny a Británie.
      

Obvinenia proti Bogačevovej skupine prišli len niekoľko týždňov po tom, ako úrady zverejnili obžalobu proti piatim čínskym armádnym hackerom, ktorí údajne kradli tajomstvá amerických firiem, napísala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies