Obvinili prokurátora, ktorý spolupracoval s Kočnerom

NETKY.SK • 19 Október 2021, 14:11 • 2 min
Obvinili prokurátora, ktorý spolupracoval s Kočnerom

BRATISLAVA - Prokurátor, ktorý údajne zobral úplatok 100 000 eur, v súčasnosti čelí aj disciplinárnemu stíhaniu.

slovakia

left justify in out

Bratislavského prokurátora s dočasne pozastaveným výkonom funkcie Bystríka P. staršieho obvinili z korupcie. "Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) môže potvrdiť, že osobe B. P. bolo vznesené obvinenie pre korupčný trestný čin. Vzhľadom na počiatočné štádium trestnej veci sa k nej nebudeme podrobnejšie vyjadrovať," informovala v utorok TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

 

 

img

 

Na obvinenie Bystríka P. staršieho upozornil v piatok (15. 10.) Denník N. Podľa tohto zdroja je prokurátor podozrivý, že si vypýtal úplatok 100 000 eur za to, že zastaví trestné stíhanie Erika M. známeho z kauzy Carlton.

 

K téme: O prokurátorovi Bystríkovi P. bude opäť rozhodovať disciplinárna komisia!

 

Bystrík P. senior, známy kontaktom s odsúdeným podnikateľom Marianom Kočnerom, naďalej čelí disciplinárnemu stíhaniu. V septembri odvolacia disciplinárna komisia GP SR na svojom zasadnutí v Žiline rozhodla, že rozhodnutie o zbavení funkcie opäť prerokuje prvostupňová druhá disciplinárna komisia GP SR. Odvolacia disciplinárna komisia zistila nedostatky vo formulácii skutkov, ale aj pri postupe prvostupňovej komisie. Uviedol to jej predseda Jozef Kováčik.

 

img

 

Disciplinárna komisia pôvodne zbavila Bystríka P. funkcie v novembri 2020. Dôvodom boli blízke kontakty a vynášanie informácií Kočnerovi, ktorý figuruje vo viacerých kauzách, ale aj nezákonné lustrácie či ignorovanie základných povinností prokurátora.

 

Prečítajte si tiežPadlo nové rozhodnutie v kauze objednávok vrážd prokurátorov

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies