Obvinili podnikateľa, ktorý ovplyvnil tendre v rezorte obrany za 1,7 mil.

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:06 • 2 min
Obvinili podnikateľa, ktorý ovplyvnil tendre v rezorte obrany za 1,7 mil.

Obvinili podnikateľa, ktorý ovplyvnil tendre v rezorte obrany za 1,7 mil.

slovakia

left justify in out

Policajti obvinili podnikateľa z machinácií pri verejnom obstarávaní, ktorý vraj ovplyvnil tendre na ministerstve obrany za 1,73 milióna eur. Údajne sa pritom obohatil o najmenej 173.000 eur.
      "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal sudcovi pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu návrh na vzatie obvineného M. D. do väzby. Dôvodom je skutočnosť, že by mohol pôsobiť na svedkov alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie a že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedala TASR hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.
      Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii podľa nej na základe dlhodobej operatívnej činnosti a vykonania dôkazov 18. augusta obvinil podnikateľa M. D. pre zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Dopustiť sa ho mal tak, že v súvislosti s verejným obstarávaním v rezorte Ministerstva obrany SR ovplyvnil priebeh verejných obstarávaní v celkovej hodnote najmenej 1.730.000 eur. Za to údajne prevzal provízie v doposiaľ presne nezistenej hodnote, najmenej však 173.000 eur, teda 10 percent z hodnoty verejného obstarávania.      
      "Uvedená suma bola v hotovosti zaistená priamo u obvineného počas výkonu prehliadky iných priestorov, ktorú realizoval vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii. Dozor nad zachovávaním zákonnosti vykonáva prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR," povedala Tökölyová. Ďalšie informácie o priebehu trestného konania až do rozhodnutia o väzbe podľa nej už nebudú zverejňované.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona