Obvinili muža, ktorý údajne posielal Islamskému štátu drony a kamery

NETKY.SK • 23 September 2017, 13:15 • 2 min
Obvinili muža, ktorý údajne posielal Islamskému štátu drony a kamery

KODAŇ - Súd v dánskej Kodani odsúdil na 25 dní vo väzení muža, ktorý údajne posielal teroristickej organizácii Islamský štát v Sýrii a Iraku drony, infračervené kamery a súčiastky pre bezpilotné vzdušné stroje.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročného muža obvinili na základe protiteroristického zákona po tom, ako ho zatkli pre "silné podozrenie", že sa podieľa na teroristických aktivitách v zahraničí. Tých sa mal dopustiť nákupom a posielaním súčiastok militantom cez Turecko. Muž, ktorého meno ani národnosť nemôže byť pre nariadenie súdu odhalená, popiera svoju vinu.

Spolu s obvineným vo štvrtok policajti zatkli aj 29-ročnú ženu, ktorú neskôr prepustili. Zatiaľ nie je známe, či je ešte v tomto prípade podozrivá. Polícia uviedla, že pátra po 31-ročnom mužovi, ktorý sa zrejme nachádza v Turecku a inkriminované zásielky prevzal. Na podozrivého je vydaný medzinárodný zatykač.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies